jump to search box

Universitetet som arena / av Carl Frängsmyr.

Availability

At the Library

Other libraries

Author/Creator:
Frängsmyr, Carl, 1971-
Language:
Swedish.
Publication date:
2013
Imprint:
Uppsala : Uppsala Universitet, 2013.
Format:
  • Book
  • 346 p. : ill. (some col.) ; 27 cm.
Bibliography:
Includes bibliographical references and index.
Contents:
  • 17-18 maj 1887 : Invigningsfestligheterna
  • 10 april 1888 : Bjørnstjerne Bjørnson om sedlighetsfrågan
  • 3 mars 1889 : Andakter i universitetet
  • 27 mars 1889 : Brandes, Sahlin och tankens frihet
  • 4 september 1889 : Orientalistkongressen på besök
  • 28 september 1892 : Försvar och reformer
  • 14 augusti 1893 : Akademiska sommarkurser
  • 5-7 september 1893 : Uppsala möte firas
  • 25 november 1899 : Nordisk fest för 1800-talet
  • 24 september 1901 : Mer vetenskap, inte mindre
  • 15 februari 1906 : Skandinavisk endräkt och tvedräkt
  • 23-24 maj 1907 : Linnéjubileet
  • 7-8 maj 1909 : Spelmän och folkmusik
  • 11 Oktober 1910 : Allvarsord i sedlighetsfrågan
  • 18 mars 1911 : En ny filosofi
  • 20-21 September 1913 : Fest för Uppsalasången
  • 26 September 1913 : Biskop Eklund och Sveriges hälsa
  • 6 februari 1914 : Aulafest för bondetåget
  • 31 Oktober 1917 : Reformationsjubileet
  • 28 maj 1921 : Indisk filosof på besök
  • 6 november 1921 : Universitetsbiblioteket 300 år
  • 18 mars 1922 : Människor och deras drömslott
  • 8 juni 1924 : Ras Tafari i Uppsala
  • 6 oktober 1924 : Rasbiologi som kulturfråga
  • 6 november 1924 : "Till minne av högsint frikostighet"
  • 7 november 1924 : Spengler och Västerlandets undergång
  • 30 augusti 1925 : Ekumeniska mötet
  • 31 januari 1926 : Disafesten
  • 5 mars 1927 : Kronprinsen på kårbal
  • 15-17 September 1927 : Universitetets 450-årsjubileum
  • 25 november 1931 : Debatt om äktenskapsfrågan
  • 26 november 1931 : Medborgarmöte mot illegal sprit
  • 5 november 1932 : Gustaf Adolfs-jubileet
  • 3 februari 1934 : Gustaf Wasa i aulan
  • 9 april 1935 : Radiodebatt om befolkningsfrågan
  • 25 april 1935 : Välkomnandet av Sven Hedin
  • 31 maj 1935 : Promotion i alla fakulteter
  • 30 november 1937 : Gluntjubileet
  • 27 april 1938 : Oxenstierna och pennkniven
  • 17 Oktober 1941 : Himlaspelet i aulan
  • 31 Oktober 1941 : Bibeljubileum i krigets skugga
  • 7 november 1941 : Två moderna poeter
  • 9 oktober 1942 : Gula kliniken och abortfrågan
  • 10 december 1942 : Löparfenomen på bioduken
  • 17 november 1943 : Internationella studentdagen
  • 4 december 1943 : För Norge och universitetet i Oslo
  • 3 oktober 1944 : Universitet och kulturliv
  • 7 november 1944 : Jubileumskonsert med Jussi Björling
  • 23 januari 1945 : Aulasoaré för Holland
  • 6 april 1945 : Norgeafton i aulan
  • 8 maj 1945 : Firandet av freden
  • 27 november 1945 : Demonstrationer mot baltutlämningen
  • 9 december 1945 : Köpmännens barnfest
  • 6 mars 1946 : Akademikerna och samhället
  • 29 oktober 1946 : Alva Myrdal och Studenternas livsföring
  • 25 februari 1947 : Skattedebatt slog publikrekord
  • 1 maj 1947 : Barnens dag med Furuviks ungdomscirkus
  • 5 mars 1948 : Protestmöte mot Pragkuppen
  • 16 mars 1948 : Auladebatt om svensk politik
  • 15 november 1948 : Antisemitism i historia och nutid
  • 26 november 1948 : Kinseyrapporten
  • 12 mars 1949 : Studentkårens stora fest
  • 26 april 1949 : Fredsaktivister och världsfederalister
  • 23 maj 1949 : Thomas Mann om Goethe och demokratin
  • 3 Oktober 1949 : Debatt om tro och vetande
  • 17 november 1949 : Kommunism och demokratisk nödvärnsrätt
  • 9 februari 1951 : Kyrkan och sexualmoralen
  • 20 oktober 1951 : Sociologer och kulturknuttar
  • 26 september 1952 : Uppsala möte
  • 10 oktober 1952 : FN och mänskliga rättigheter
  • 27 oktober 1953 : Vilhelm Moberg och rättsrötan
  • 18 oktober 1954 : Universitet och samhälle
  • 24 februari 1956 : Diktaren och hans tvättnotor
  • 18 mars 1956 : Josephine Bakers kamp mot rasismen
  • 5 oktober 1956 : Kekkonen på besök
  • 5 november 1956 : Sympatimöte för Ungern
  • 12 november 1956 : Moral och utrikespolitik
  • 30 november 1956 : Rymdfärd med Martinson
  • 18 oktober 1957 : Är pornografi skadlig?
  • 14 december 1957 : Albert Camus om konstnären och hans tid
  • 27 januari 1958 : Teologi och vetenskap
  • 6 februari 1959 : Konstnären i välfärdsstaten
  • 7 april 1959 : Mendès France om Algeriet
  • 9 april 1959 : Tysklandsfrågan ur DDR-perspektiv
  • 22 maj 1959 : Sven Stolpe och drottning Christina
  • 23 september 1959 : Strid eller samverkan i utrikespolitiken
  • 27 november 1959 : Protest mot apartheidregimen
  • 29 november 1959 : "Skandalen i Uppsala"
  • 27 januari 1960 : Den intellektuelle och politiken
  • 2 februari 1960 : Radhakrishnan och metafysiken
  • 2 november 1960 : Nathalie Sarraute om den nya romanen
  • 7 december 1960 : Skarp duell om demokrati och kristendom
  • 20 september 1961 : Minneshögtid för Dag Hammarskjöld
  • 30 Oktober 1961 : Med Santa Maria mot Salazar
  • 27 januari 1962 : Litteraturforskning i Stöpsleven
  • 23 mars 1962 : Sara Lidman och Afrika
  • 18 maj 1962 : Fröding fyllde aulan
  • 16 november 1962 : Den första Capricen
  • 9 februari 1963 : Inspectores jubilerar
  • 8 maj 1963 : Fest för exercitierna
  • 30 januari 1964 : Amerikas väg
  • 15 februari 1965 : Ideologiernas död
  • 26 november 1966 : "Blåblodsdans" för Peru
  • 28 november 1967 : Stokely Carmichael om Black Power
  • 10 Oktober 1968 : Segerstedt river ned affischer
  • 25 Oktober 1968 : UKAS i ny form
  • 27 november 1968 : Amilcar Cabrai och PAIGC:s frihetskamp
  • 2 december 1968 : Vid konsistoriets port
  • 14 mars 1969 : Led Zeppelin och Country Joe and The Fish
  • 6 maj 1970 : Aktionen mot Senghor
  • 23 april 1975 : Stor demonstration mot U 68
  • 31 december 1976 : Gala för jubileumsåret
  • 28-30 september 1977 : Vetenskapens jubileum
  • 17-24 mars 1985 : Ett slag för humaniora
  • 17 maj 1987 : Universitetshusets hundraårsjubileum
  • 9 juni 1989 : Påvebesöket
  • 15 mars 1995 : Universitetet återuppväckt
  • 11 augusti 1997 : Kofi Annan om FN:s utmaningar
  • 1 Oktober 1998 : Mänskliga rättigheter och FN:s ansvar
  • 5-6 december 2001 : Nobelpristagare i Uppsala
  • 12 december 2002 : Fredspristagaren Jimmy Carter
  • 23-26 maj 2007 : En modern Linnéfest
  • 13-14 Juni 2008 : Tosca i aulan
  • 16 december 2011 : Rektorsskifte i ny tid
  • 10 September 2012 : Globala framtidsfrågor
  • Personförteckning
  • Bildförteckning.
Series:
Acta Universitatis Upsaliensis. C, Organisation och historia, 0502-7454 ; 97
Acta Universitatis Upsaliensis. C, Organisation och historia ; 97.
Subjects:
ISBN:
9789155486006
9155486002

powered by Blacklight
© Stanford University. Stanford, California 94305. (650) 725-1064. Terms of Use | Copyright Complaints | Opt Out of Analytics
jump to top